Nieuws

  • 12 oktober 2020
een campagnebeeld van de klimaattafels

Kom naar de Klimaattafel op 23 november en puzzel mee aan het klimaatbeleid

Het lokaal bestuur is een stevig engagement aangegaan om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten op haar grondgebied. Daarnaast willen we ook de negatieve gevolgen van de klimaatverandering (denk aan hitte, wateroverlast of droogte) helpen verzachten.
een luchtfoto van de Rotsestraat
  • 6 oktober 2020

Verkoop perceel grond in de Rotsestraat

Het OCMW van Gavere verkoopt een perceel grond in Dikkelvenne. Over welk perceel gaat het? Adres: Rotsestraat te 9890 Gavere, links van woning nr. 29
Dit is een kaart van het Rodelandgebied.
  • 28 september 2020

Ontdek het Rodelandproject op de fiets vanaf 1 oktober

Stap vanaf 1 oktober alleen of met je bubbel op de fiets voor een mooie route door Rodeland. Je zal onderweg regelmatig afstappen om meer te weten te komen over het gebied, over het Rodelandproject om deze open ruimte te beschermen en de acties die de komende jaren op stapel staan.
de kerk van Semmerzake
  • 29 augustus 2020

Wat is jouw mening over het kerkenbeleidsplan 2020?

In 2017 stelden het lokaal bestuur en de kerkfabrieken in het eerste kerkenbeleidsplan hun visie op het toekomstig gebruik van de kerkgebouwen voor. Drie jaar later is er al een en ander veranderd op het terrein, waardoor een evaluatie nodig bleek.
Mandarijntjes op een kraam op de markt
  • 2 oktober 2020

Winkel op 5 oktober op de wekelijkse markt en maak kans op een fles cava

Gavere viert de Week van de Markt! Kom op maandag 5 oktober winkelen op de wekelijkse markt en maak kans op een lekkere fles cava.
Werken op afspraak
  • 7 september 2020

Maak je afspraak voor Burgerzaken online

Heb je een attest of ander document nodig? Check dan eerst en vooral eens op de website of je dit zelf online kan aanvragen. Zo spaar je meteen tijd. Is het toch nodig dat je naar het Loket Burgerzaken komt? Maak dan vanaf vandaag zelf je afspraak via de website.
een vrouw met een mondmasker en een zonnebril
  • 28 augustus 2020

Vanaf dinsdag 1 september mondmasker verplicht voor 12+ in de schoolomgevingen in Gavere

Vanaf dinsdag 1 september is het dragen van een mondmasker verplicht op schooldagen in de schoolomgevingen. Een overzicht van de plaatsen waar iedere bezoeker vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moet dragen:
Dit is een afbeelding met boekomslagen van de kinder en jeugdjury.
  • 29 september 2020

Lees jij mee met KJV? (5-12)

Heb jij kinderen tussen 5 en 12 jaar die van boeken houden? Dan kunnen ze nu mee de beste kinderboeken van het jaar kiezen door jurylid te worden bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of KJV. Het is helemaal gratis en je kind krijgt nog een mooie verrassing in het voorjaar van 2021.
Oud plan Gavere
  • 1 september 2020

Geef je mening over het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan

Dit najaar zal je lokaal bestuur een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opmaken voor een deel van de Gaverse woonuitbreidingsgebieden. Een RUP bepaalt de bestemming van elke grond in Gavere, bijvoorbeeld of die dient voor landbouw of woningen.
Dit is het campagnebeeld van de Week van de Duurzame Gemeente 2020.
  • 11 augustus 2020

Wie is jouw lokale duurzame held 2020?

Ken jij een inwoner, een vereniging, een bedrijf of een andere organisatie die het leven in Gavere duurzamer maakt, bijvoorbeeld door mensen en buurten te verbinden, de afvalberg te verminderen, kwetsbare mensen te helpen, lokale handel te stimuleren, …?