Workshop 'risicovol spelen' op 19 juni

  • 3 juni 2021

Wanneer je kleuter speelt, durft hij of zij al eens risico’s te nemen. Meestal zonder gevolgen, soms met een buil of een schaafwond of in het slechtste geval zelfs een bezoekje aan de spoedafdeling als resultaat.

Hoe ga jij als ouder om met risicovol spelen? Ga je je kind spontaan redden als je denkt dat er iets kan voorvallen of vertrouw je erop dat hij of zij voor zichzelf kan zorgen?

Dit staat in ieder geval vast: je kind aanvaardbare risico's laten nemen, is goed voor de ontwikkeling. Het komt er dus op aan om risicovol spelen toe te laten, met de nodige ondersteuning van jou als ouder. De vraag is natuurlijk: hoe doe je dat best?

Deze workshop risicovol spelen helpt je een hele eind op weg. Je ervaart zelf hoe risicovol spelen voelt, laat je verbazen door kinderen die goed met risico's kunnen omgaan en deelt inspiratie met andere ouders. Na afloop ben je er helemaal klaar voor om je kind op een verantwoorde manier risico’s te laten nemen.

Wanneer?

Zaterdag 19 juni van 10 tot 12 uur

Waar?

GBS De Vierklaver Asper (Veldstraat 14)

Inschrijven

Schrijf je samen met je kleuter(s) in via huisvanhetkind@gavere.be. Opgelet: er is maar plaats voor 8 deelnemers in totaal.